Myös aasialaisen keittiön esittely on vaikea tehtävä johtuen eri maiden rikkaasta ruokakulttuurista. Kysymykseen, mitä on aasialainen ruokakulttuuri ei ole helppo löytää yksiselitteistä vastausta. Jo pelkästään kiinalaisesta ja intialaisesta ruokakulttuurista voisi kirjoittaa satoja sivuja. Jos yritetään löytää yhtenäisyyksiä eri maiden ruokakulttuurille, yksi sellainen voisi olla riisin suosio Aasian maissa. Myös kasviksia käytetään paljon. Kiinassa riisi kuuluu yleensä ateriaan, mutta myös nuudeleita syödään paljon. Eräs tyypillinen aasialaisen ruokakulttuurin tunnusmerkeistä on syömäpuikkojen käyttäminen.

Aasialaisia makuja

Aasialainen ruoka, esimerkiksi intialainen ruoka on toisinaan erittäin tulista. Moni suomalainenkin tuntee vindaloo-kanan. Intialainen ruoka on usein riisiä, jonka kanssa tarjotaan kasviksia tai lihaa, usein kasvisten muodossa. Intialainen keittiö on tunnettu mausteista: juustokuminaa, korianteria, chiliä, kurkumaa, inkivääriä ja sinapinsiemeniä käytetään runsaasti.

Thaikeittiön salat

Thairuoka valmistetaan useimmiten paistamalla tai höyryttämällä. Myös thaimaassa käytetään runsaasti mausteita, esimerkiksi inkivääriä, korianteria ja thaibasilikaa. Myös kookosmaitoa käytetään paljon Thaimaassa. Thaimaalainen ruoka on usein sekoitus suolaista ja makeaa, ruoka voi olla hyvinkin mausteista. Jälkiruoat ovat usein varsin makeita, ja niissä käytetään runsaasti esimerkiksi kookosta.

Japanilaisessa keittiössä suositaan kalaa

Japanilaisessa keittiössä käytetään paljon kalaa. Ehdottoman tärkeää on, että kala on tuoretta. Kala syödään usein raakana, mikä on suomalaisillekin tuttua ainakin sushista. On kuitenkin tärkeä muistaa, että japanilainen keittiö on paljon muutakin kuin sushi.

profit-lite