Korealainen ruoka on noussut kansainväliseen suosioon ainutlaatuisten makujensa ja huikeiden terveyshyötyjensä ansiosta. Korealaisen keittiön mauissa sekoittuvat tulisuus, makeus, kirpeys, suolaisuus, happamuus ja umami, mikä tekee siitä herkullista. Lisäksi se on terveellinen vaihtoehto, sillä useat tutkimukset ovat osoittaneet korealaisen ruuan hellivän kehoa ja edistävän painonpudotusta. Perinteisiin korealaisessa keittiössä käytettäviin ainesosiin lukeutuvat vihreät kasvikset, jotka auttavat poistamaan elimistöstä liiallista rasvaa ja laskevat kolesterolitasoa.

Tyypillinen korealainen ateria

Korealainen ruoka on paitsi herkullista, myös monipuolista. Usein aasialaisen ruuan ystävä ihastuu korealaiseen keittiöön ikihyviksi, mutta vaikkei aasialaista ruokaa olisi tullut ennen maisteltua, voi korealainen ruoka yllättää. Korealaiset ateriat rakentuvat riisin ympärille. Eri annoksista koostuvaan ateriaan kuuluvat keitto, kulhollinen riisiä ja vähintään yksi sivuruoka, joka sisältää tyypillisesti kalaa tai lihaa.

Myös kimchi on tärkeä osa korealaista ateriaa. Kyseessä on kaalista, retiisistä, valkosipulista ja punaisesta chilistä valmistettu fermentoitu herkku, jonka maku voi ensikertalaisesta tuntua tujulta, mutta moni kertoo jääneensä koukkuun. Korealaisten ravintoloiden ruokalistat ovat usein pullollaan kimchiä sisältäviä annoksia aina kimchikeitosta kimchimuhennokseen ja kimchiä sisältävään paistettuun riisiin.

Suosittuja korealaisia ruokia

Korealaisen ruuan kokkausvideot ovat yleistyneet netissä. Youtubessa macbook air 13 -koneen tai minkä tahansa muun koneen ruuduilta katsellaankin päivittäin satojatuhansia kertoja, kuinka korealaista ruokaa valmistetaan. Laadukkaan käytetyn macbook air 13 -tietokoneen voit helposti ostaa omaksi mresell-verkkokaupasta. Mikäli korealainen ruoka kiinnostaa, muttet ole varma, mistä lähteä liikkeelle, voi jokin seuraavaksi esiteltävistä kolmesta klassikkoruuasta tulla kyseeseen.

Bibimbap

Bibimbap on esteettisesti upea ja värikäs kulhoruoka. Se sisältää tavallisesti riisiä, naudanlihaa, kasviksia, kananmunaa sekä tulista chilitahnaa, johon on sekoitettu seesaminsiemeniä ja soijakastiketta. Kun kulho tarjoillaan ruokailijan eteen, tulee sen raaka-aineet sekoittaa keskenään, jolloin luvassa on erilaisia koostumuksia yhdistelevä ruokailuelämys.

Haemul Pajeon

Haemul Pajeon on perinteinen korealainen pannukakku tai räiskäle. Sillä ei ole mitään tekemistä kotimaisten lettujen tai pannareiden kanssa, sillä se on suolainen. Usein korealainen pannukakku on ruokaisa ja sisältää riisiä, kananmunaa sekä mereneläviä, kuten katkarapuja, mustekalaa, ostereita tai kalaa. Myös kimchi löytää usein tiensä taikinaan, jolloin pannukakku on hiukan tulinen ja herkullisen kirpeä.

Kimbap

Sushin ystäville vaihtelua tarjoava kimbap on yksi korealaisen keittiön kuuluisimmista ruuista. Kimbap sopii myös niille, jotka eivät syö kalaa; tämä ruokalaji nimittäin valmistetaan riisistä, lihasta kuten kinkusta, pinaatista ja paistetuista kasviksista. Kaikki ainekset kääritään merileväarkkiin ja leikataan suupaloiksi.

Edellä mainittujen korealaisten klassikkoruokalajien lisäksi korealainen keittiö tarjoaa valtavasti vaihtoehtoja, joista oma suosikki löytyy kokeilemalla. Suomesta löytyy muutamia korealaisia ravintoloita, mutta useimmat raaka-aineet löytyvät helposti ruokakaupasta, jolloin ruokien laittaminen itse ei ole vaikeaa.

profit-lite