Ruoka on kesällä vielä nautinnollisempaa kuin normaalisti. Vihdoinkin tarjolla on yllin kyllin kotimaisia vihanneksia, jotka ovat paljon herkullisempia kuin talvisin ulkomailta tuotavat puolikypsät tuotteet. Ja jos ulkona on edes jotenkuten siedettävä ilma, useimmat meistä pyrkivät grillaamaan pihalla tai lähtemään vaikka piknikille puistoon. Ulkona ruokailu on nautinto, johon kannattaa panostaa oikein kunnolla.

Mitä vaaditaan täydelliseen ruokailualueeseen kodin pihalla?

Harvalla meistä on varaa tai muuten mahdollisuutta syödä usein ravintoloiden terasseilla ulkoilmasta nauttien, joten on järkevää pyrkiä tekemään omasta pihasta tai parvekkeesta sellainen, että siellä ruokailu onnistuu vähällä vaivalla. Tärkeintä on, että on tilaa minne pistää suuri, tukeva pöytä, jonka ääressä on mukava istua ja johon mahtuu hyvin lautaset ja tarjoiltavat. Kukaan ei jaksa yrittää syödä heiveröiseltä pikkupöydältä, joka pahimmillaan keikahtaa kumoon pienestä tönäisystä. Mukaviin tuoliin ja apupöytään kannattaa myös panostaa.

Pienellä nikkaroinnilla kodin pihaan saa luotua ihanan kesäterassin tai huvimajan, jossa voi nauttia illallisen perheen kanssa pimenevien iltojen sinessä, tai pikkupurtavasta viinin tai oluen kanssa ystävien seurassa. Rautakaupat, kuten byggmax ovat rakentajien paratiiseja, joista löytyy kaikki rakennustarvikkeet ja työkalut. Ulkona olevan ruokailutilan luomiseen sopivat samat säännöt kuin keittiön suunnitteluun: käytännöllisyys ennen kaikkea sekä riittävästi tilaa ja mukavuutta. Grillauksen ystävien kannattaa hankkia kestävä ja hyvä grilli, joka kestää vuosia. Muurattu grilli on usein järkevä ratkaisu omakotitalon pihalla. Tulella ruoan laittaminen on yhä suositumpaa osaksi myös sen takia, koska monilla on nykyään pihassa jonkinlainen tulipesä. Klassisten muurinpohjalettujen lisäksi tarjolla on paljon erikoisia reseptejä tulella kokkaamiseen.

Kesäaterioiden suunnittelu

Itse ruoanlaittoa suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, milloin on minkäkin raaka-aineen sesonki, jolloin tulee maksimoitua ruoan herkullisuus. Kesän erikoisuuksia ovat esimerkiksi ravut, joiden aika on loppukesästä. Rapujuhlat saattavat kuulostaa liian hienoilta kenelle tahansa, mutta kun rapujuhlien etiketin hallitsee, pääsee nauttimaan yhdestä Suomen parhaista raaka-aineista. Järven tuntumassa asuvat voivat kalastaa ja loihtia mitä herkullisimpia aterioita paistetusta tai grillatusta kalasta savustettuun kalaan. Omasta kasvimaasta löytyvät tietenkin salaatit ja yrtit!

profit-lite