Moni herkkusuu odottaa jo vesi kielellä koronaepidemian helpottamista ja matkailun palaamista edes jotenkuten normaaliin. Makumatkat ovat useimpien kohdalla saaneet hetken odottaa tässä epävakaassa maailmantilanteessa, mutta rokotusten yleistyessä yhä useamman mieli on jo alkanut odottaa uusia makumatkoja eksoottisiin kohteisiin. Ellei rahatilanne juuri nyt salli uusien matkojen varaamista, kannattaa tutustua Rahalaitoksen lainavaihtoehtoihin. Löydät tästä artikkelista vinkkejä makumatkan rahoittamiseen Rahalaitoksen kautta kilpailutetun lainan avulla.

Kuinka kilpailutan lainat netissä?

Löydät lainojen vankan ammattilaisen Rahalaitos.fi -osoitteesta! Kuluttajana sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää sivustolta löytyvä lainahakemus ja Rahalaitos tekee suurimman työn puolestasi. Lopullisen päätöksen lainan valitsemisesta ja hyväksymisestä teet kuitenkin aina sinä, joten pallo on aina lainan hakijalla. Lainanhaku Rahalaitoksen kautta ei nimittäin vielä sido sinua mihinkään, vaan sinulla on oikeus perääntyä vielä siinäkin vaiheessa, kun olet jo saanut Rahalaitokselta lainatarjouksia.

Miksi lainojen kilpailuttaminen on niin tärkeää?

Kilpailuttamalla lainat voit säästää useita satoja euroja ja saada itsellesi erityisen hyvät lainaehdot. Säästyneet rahat voikin käyttää surutta ja hyvällä omatunnolla aivan erityisiin herkkuihin seuraavan makumatkan aikana. Kilpailuttamista ei kannatakaan jättää väliin, mutta sitä ei myöskään kannata tehdä itse, vaan se kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Rahalaitos on alan arvostettu ammattilainen, joten lainojen kilpailuttaminen rahalaitos.fi-sivuston kautta on perusteltua ja järkevää.

Kun saat Rahalaitokselta lainatarjouksia makumatkaasi varten, vertaile niitä huolellisesti. Tutustu lainaehtoihin huolella ja varmista, että ymmärrät lainaehdot. Laske tarkkaan, että suoriudut makumatkaan ottamasi lainan takaisinmaksusta ajallaan, vaikka elämässäsi tulisikin vastaan yllätyksiä, kuten sairastumisia. Älä siis vedä talouttasi liian tiukaksi makumatkaan ottamasi lainan vuoksi, vaan jätä arkeesi ja matkalle myös hieman jouston varaa.

Hyviä makumatkakohteita

Maailmasta löytyy lukuisia määriä hyviä makumatkakohteita. Kannattaakin kokeilla rohkeasti aivan uudenlaisia makuja, sillä niiden joukosta voi löytyä yllättäviä uusia suosikkiruokia ja -makuja! Perinteisiä, suosittuja makumatkakohteita ovat esimerkiksi Italia ja Ranska, ja näissä kohteissa voikin olla melko varma siitä, että saa hemmottelua makunystyröilleen, mutta toisinaan kannattaa kokeilla myös jotakin eksoottisempaa!

Esimerkiksi pohjoisafrikkalaiset ruoat pitävät sisällään monia upeita makuelämyksiä ja etenkin Marokossa osataan hemmotella kulinaristia! Kokeile vaikkapa paikallista mausteista couscousia tai pitkään hautunutta lammastaginea ja pakkaa tuliaisiksi paikallisesta souqista ostamiasi mausteita. Kokeile myös paikallisia leivonnaisia herkullisen marokkolaisen teen kera!

Entä oletko koskaan miettinyt millaisia makuelämyksiä löytyy Uzbekistanista? Uzbekistan ei löydykään ihan jokaisen matkailijan matkustuslistalta, mutta sen kulinaariset elämykset voivat yllättää positiivisesti. Esimerkiksi alueen pilahvi on tunnettu herkullisuudestaan ja vie kielen mennessään!

Suunnittele ja budjetoi

Mihin sinä aiot matkustaa seuraavalle makumatkallesi? Onko matkakohteesi jo varmistunut? Kuinka aiot rahoittaa matkan? Vaikka seuraavan matkan kohde ja ajankohta ei olisikaan vielä täysin varma tässä epävakaassa maailmantilanteessa, kannattaa matkan suunnittelu kuitenkin aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Punnitse erilaisten sinua kiinnostavien kohteiden plussia ja miinuksia ja mieti jo etukäteen, millaisia makuja haluaisit päästä maistelemaan tällä kertaa. Tutustu matkakohteeseen ja mieti, mikä olisi paras mahdollinen matkustusaika kyseiseen kohteeseen. Yleensä matkustaminen suosituimman sesongin ulkopuolella on edullisempaa ja esimerkiksi hotellimajoitusta voi löytää yllättävän edulliseen hintaan. Jopa Dubaihin on mahdollista matkustaa melko edullisesti, kunhan vain välttelee kuuminta sesonkia ja kaikista kalleimpia hotelleja! Makumatkan rahoittamiseksi haettavan lainan lisäksi kannattaa kilpailuttaa myös lennot matkakohteeseen sekä majoitusliikkeet paikan päällä. Näin saat lomastasi enemmän irti tavallista pienemmällä budjetilla!

profit-lite