Muistotilaisuuden menun laatiminen saattaa surun keskellä tuntua musertavalta taakalta. Omakin ruokahalu voi olla kadoksissa läheisen kuoleman aiheuttaman surun vuoksi, jolloin voi tuntua lähes mahdottomalta miettiä, millaista ruokaa voisi tarjota vieraille läheisen muistotilaisuudessa. Helsingissä on onneksi tarjolla monia vaihtoehtoja, ja tarvittaessa myös Lavendla hautaustoimisto helsinki voi auttaa sinua suunnittelemaan menehtyneen läheisesi mieltymysten mukaisen menun hänen muistotilaisuuteensa.

Lavendla hautaustoimisto helsinki lyhyesti

Ammattimainen Lavendla hautaustoimisto helsinki auttaa sinua hyvästelemään läheisesi – niin vaikeaa kuin se onkin. Lavendla kulkee rinnallasi, kun surusi on kaikista suurin ja kun omat voimasi eivät tahdo riittää asioiden järjestämiseen. Lavendlassa huomioidaan yksilölliset tarpeesi ja toiveesi, joten voit huoletta kertoa toiveistasi ja haasteistasi Lavendlan henkilökunnalle.

Lavendla tarjoaa korkeatasoista hautauspalvelua, minkä lisäksi se tarjoaa tarpeen mukaan myös tilanteeseen liittyviä juridisia neuvoja. Läheisen kuolemaan liittyy monia muodollisuuksia, jotka omaisten tulee hoitaa, joten Lavendlan apu voi tulla suureen tarpeeseen esimerkiksi perunkirjoituksen tai testamentin laatimisen suhteen. Vaikka läheisen perinnön jakaminen saattaa tuntua kaukaiselta ja jopa omalla tavallaan ahdistavalta ajatukselta, on se kuitenkin hoidettava lain vaatimalla tavalla.

Vinkkejä menun laatimiseen

Yleensä muistotilaisuudet ovat melko yksinkertaisia tilaisuuksia eikä niissä oleteta olevan sellaisia tarjoiluja kuin vaikkapa häissä tai muissa iloisemmissa ihmisen elämänkaareen liittyvissä tapahtumissa. Muistotilaisuus voidaan myös järjestää hyvin erilaisissa paikoissa, kuten läheisen kotona, ravintolassa tai seurakuntatalolla. Jos vainajan omaiset haluavat päästä muistotilaisuuden menun suunnittelussa ja toteutuksessa mahdollisimman helpolla, kannattaa heidän palkata mahdollisuuksien mukaan pitopalvelu tai ravintola hoitamaan tarjoilut. Tällaiset toimijat voivat huolehtia myös muistotilaisuuden pitopaikan koristeluista, loppusiivouksesta ja muista muodollisuuksista, jolloin omaiset voivat keskittyä jäähyväisten jättämiseen ja toistensa tukemiseen.

Muistotilaisuudessa tarjoillaan usein vain kahvia sekä pieniä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Joissakin tapauksissa on kuitenkin kohteliasta tarjota kevyehkö ateria, etenkin, jos osa hautajaisvieraista saapuu muistotilaisuuteen kaukaa. Jos muistotilaisuudessa on ruokatarjoilu, on tästä hyvä mainita jo kutsussa. Esimerkiksi runsas buffet-pöytä toimii hyvin myös muistotilaisuudessa.

Alkoholia muistotilaisuudessa ei ole tapana tarjota, mutta muutoin tarjolla voi olla melkein mitä tahansa. Jos vainaja oli esittänyt muistotilaisuuden menun suhteen toiveita, on niitä tapana noudattaa. Yksi tapa lähestyä menun suunnittelua on tarjota muistotilaisuudessa vainajan omia herkkuja. Näiden herkkujen nauttiminen ilman vainajaa voi nostaa kyyneleet silmiin, mutta samalla herkut voivat toimia keskustelunavauksena, jonka kautta vainajan muistelu on helppo aloittaa. Vainajan herkkuruuat voivat parhaimmillaan kirvoittaa muistotilaisuuden vieraiden mieliin mukavia muistoja yhteisistä hetkistä edesmenneen kanssa.

Kahvipöydän suosikkituotteita ovat esimerkiksi karjalanpiirakat munavoilla, erilaiset voileivät, kahvi, haudutettu tee, mansikkakakku, Fazerin Sininen -konvehdit, erilaiset pikkuleivät, lohivoileipäkakku, feta-pinaattipiiras ja kreikkalainen salaatti. Buffetin suosittuja komponentteja ovat esimerkiksi maalaisleipä lisukkeineen, vadelmakakku, perinteinen lohikeitto, savulohi-perunasalaatti, vihersalaatti, keitetyt perunat, karjalanpaisti, leppäsavustettu lohi, tomaatti-mozzarellasalaatti, grillattu bataatti, katkarapuskagen, karitsanpyörykät sekä koristellut kananmunan puolikkaat.

profit-lite